DE EXAMENPERIODE KOMT ERAAN

26 november 2018

Wij zijn als club begaan met de voetbalontwikkeling van onze spelers. Toch is de club ervan overtuigd dat studeren de voornaamste zorg moet zijn. We vinden het dan ook geen overbodige luxe om binnen de voetbalopleiding aandacht te besteden aan studeren. Een goede werkplanning van huistaken en lessen vinden wij zeer belangrijk.

Wij promoten het studiewerk bij VCGD door het reduceren van de trainingssessies tijdens de examenperiodes. Op die manier kunnen onze spelers zich voluit aan hun studiewerk wijden zonder een training te moeten missen.

Concreet : we stellen een examenplanning op en reduceren de trainingsarbeid vanaf U13 van 3 naar 2 trainingen gedurende 14 dagen. De examenplanning start vanaf volgende week (week van 03/12). Verder informeren we onze leden jaar na jaar met een FAQ, een begeleidende nota voor de ouders en hebben we een partner voor extra begeleiding van onze leden.

5 antwoorden op 5 frequente vragen :

Om onze studenten door de examenperiode te loodsen, heeft de Denkcel Opleidingen 5 antwoorden op 5 frequente vragen. We herhalen even :

 

1) Wat eet en drink ik best tijdens de examens?

Studenten hebben tijdens de examenperiode geen speciaal dieet nodig. Gezond en evenwichtig eten is de enige vereiste.

Meer info vind je in onze medische handleiding vanaf pagina 40 | hoofdstuk lifestyle | voeding (https://www.vcgrootdilbeek.be/images/PDF_bestanden/Medische-handleiding.pdf) en via https://www.vcgrootdilbeek.be/images/PDF_bestanden/Vorming---gezond-eten.pdf waarin we tips en tricks geven over lekker en gezond eten.

 

2) Hoe kom ik tot rust?

Zelfvertrouwen en relativeren helpen je om stress de baas te kunnen. Voel je je toch gespannen, dan moet je de oorzaken aanpakken.

Je moet werken aan de gevoelens die stress opwekken. Verder moet je je kijk op de zaken veranderen en de situaties bespreken die je stress bezorgen.

 

3) Studeer ik door of ga ik slapen?

Na een hele dag concentreren, ga je ’s nachts veel minder efficiënt studeren. Soms moet je ervoor kiezen om niet alles te willen memoriseren en de hoofdstukken die je leert, moet je vooral goed begrijpen. Een nachtje minder slapen is geen ramp maar meer dan een nacht houd je dat niet vol.

 

4) Hoe volg ik mijn planning?

Stel een evenwichtige en realistische examenplanning op en splits je einddoel (target) op in verschillende tussendoelen (haalbare tussentijdse targets). Plan je ontspanning in, je opsluiten en bij manier van spreken 24u per dag achter je bureau kruipen, heeft geen zin. Gun jezelf een beloning (bv. gaan trainen) op het einde van een productieve dag, dit werkt motiverend en geeft je zin voor het vervolg.

 

5) Studeer ik beter in de bib van de school of thuis?

Samen studeren is niet zaligmakend, het moet je ding zijn. Krijg je eerder stress als je iemand zijn leerstof hoort overlopen? Studeer je liever luidop? Kan je niet tegen het geritsel van andermans papieren? Blijf dan weg uit de bib. Weet je niet of de bib iets voor jou is? Probeer het dan gewoon eens uit.

Begeleiding ouders :

Vorig jaar hebben we een nota opgesteld waarin we je als ouder begeleiden tijdens de examenperiode van jullie tiener. Via https://www.vcgrootdilbeek.be/item/314-voetbaltieners-examenstress kan je onze nota nog eens doornemen.

EXTRA BEGELEIDING NODIG?

Wie extra begeleiding wenst bij zijn studies, kan vrijblijvend beroep doen op een leraar van onze partner Bijleszoeker. Dit om te helpen met de studieplanning. Je kan o.a. informatieve vragen stellen i.v.m. de te verwerken leerstof,…

De contactpersoon voor VCGD is Pieter Minnebo. Je kan Pieter contacteren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0484/83.29.72. Hij helpt u graag verder. Voor meer informatie, ga naar de website van Bijleszoeker : https://www.bijleszoeker.be/.

Bezoek_onze_webshop.png

Labels jeugdopleiding

 doublepass  Dilbeek 02

Onze Sponsors

  • Averbo
  • Carrosserie Vannerum

Volg ons op Facebook