Voetbal, mijn sport

22 oktober 2020
OPROEP!!! 
Actie truitjes
Ons lokaal voetbal ligt opnieuw gedeeltelijk stil en dat hadden we wellicht anders gewild. Het spreekt voor zich dat we met de huidige Corona besmettingen begrijpen dat er iets moet gebeuren. We zijn bijgevolg solidair en steunen ten volle iedereen die hard werkt aan het bestrijden van Covid-19.
 
Maar de lokale voetbalclubs die zich verenigen via www.vis-ta.be maken zich tegelijk toch ook ernstige zorgen: voetbal is een sociale sport, speelt zich af in de open lucht en houdt ons en onze jeugd gezond, zowel fysiek als mentaal. We kunnen met onze sport en onze clubs een cruciale rol spelen om te zorgen dat dit evenwicht tussen Covid-zorg en algemeen welzijn bewaard blijft. Dat kan veel beter en wij willen hier mee aan werken.
 
Onze clubs en onze vrijwilligers hebben de voorbije maanden gigantisch veel werk verzet om op een veilige manier te voetballen, om discipline te eisen van de spelers, de supporters, ouders, trainers en kantinebezoekers. En naar ons gevoel loopt dat vrij goed! We zijn blij dat de jeugd van 6 tot 17 jaar kan verder spelen, dat is alvast een goed signaal.
Maar alle wetenschappelijke studies wijzen uit dat onze jeugd van 17 tot pakweg 23 jaar volledig aan haar lot wordt overgelaten. Deze jongens en meisjes worden op dit moment alle kansen ontnomen om zich qua persoon te vormen en te verrijken en te ontwikkelen tot jonge, dynamische en sociale volwassenen. Het is deze generatie die ons, ouders én ouderen, én de hele economie zal moeten gaan dragen, binnenkort. De politiek, de beslissingsnemers en de algemene opinie onderschat dit schromelijk. Voetbal Vlaanderen drukt dit mooi uit in haar statuten “… de opdracht om te waken over fysieke en mentale gezondheid, ethiek, de sociale rol en maximale speelkansen voor iedereen. “
 
Welnu, voetbal is belangrijk want zèlf sporten, passief of actief, houdt ons gemotiveerd en scherp. Voetbal is de meest toegankelijke teamsport, voor alle groepen in maatschappij. En tegelijk zorgt het in het leven van al die jonge mensen voor extra structuur én een beetje gecontroleerd sociaal contact. Dit mag echt niet verloren gaan ondanks de noodzaak aan strenge regels om het Coronavirus halt toe te roepen.
Daarom deze oproep: vanaf dit weekend hangen we massaal ons sporttruitje uit het raam, aan de voordeur, uit de autoruit onder de slogan “voetbal, mijn sport”. Als steun voor onze jongens en meisjes, voor onze trainers en bestuursleden, voor iedereen die zich in deze moeilijke tijden vrijwillig engageert en inzet om onze maatschappij nog een beetje warm en gezellig te houden.
Maar dit geldt uiteraard evengoed voor de andere teamsporten “basket, mijn sport”, “volleybal, mijn sport”. We hopen dat zij dit ook oppikken!
 
Doe mee en neem een foto van en post het op jouw sociale media of stuur het naar @Vista! - amateurvoetbal Vlaanderen op Facebook.
We benadrukken graag nog eens dat dit geen campagne is tegen de Corona-maatregelen of tegen de politiek of andere mensen die hun verantwoordelijkheid opnemen. Maar wel een positieve oproep om ook de andere zijde van de medaille niet uit het oog te verliezen. Het is enkel door positief te blijven denken en handelen dat we de donkere wintermaanden met het Coronaspook zullen doorkomen.
Omdat teamsporten belangrijk zijn. Een initiatief van www.vis-ta.be
 
 

Bezoek_onze_webshop.png

Labels jeugdopleiding

Dilbeek 02double pass

Volg ons op Facebook