Gezonde voeding

11 oktober 2020
Beste leden,
In normale tijden zouden we dit najaar een infovergadering organiseren over gezond eten. In deze coronaperiode kan dit veel moeilijker, maar gelukkig is er veel mogelijk via de digitale weg.
Daarom willen we graag het filmpje in bijlage van het Vlaams Instituut voor gezond eten delen met jullie: het duurt niet lang, en is heel duidelijk. Het is niet alleen nuttig voor de voetballende kinderen, maar ook voor het hele gezin.
 
Een voedingspatroon dat rijk is aan plantaardige en weinig of niet-bewerkte voedingsmiddelen is de gezondste keuze. Bovendien draagt het bij tot het verduurzamen van onze consumptie. Vandaag eten veel mensen enerzijds te weinig plantaardige voedingsmiddelen (zoals groenten, fruit, volle granen…) en anderzijds te veel vlees en ultrabewerkte producten waarvan de voedingswaarde niet in balans is. In onze westerse maatschappij hebben we bovendien de neiging om meer te eten dan nodig is en meer te kopen dan we op kunnen – met gezondheidsproblemen en voedselverspilling tot gevolg.
 
Hieronder vind je 10 Gezond Leven tips :
1. Neem plantaardige producten als basis voor elke maaltijd
2. Beperk je inname van producten met dierlijke oorsprong
3. Drink vooral water
4. Kies zo weinig mogelijk voor ultrabewerkte producten
5. Varieer en zoek alternatieven
6. Eet op vaste tijdstippen en samen met anderen
7. Eet bewust en met mate
8. Pas je omgeving aan
9. Werk stapsgewijs
10. Geniet van wat je eet!

Bezoek_onze_webshop.png

Labels jeugdopleiding

Dilbeek 02double pass

Volg ons op Facebook