Silence Days tornooi

07 november 2021

Silence Days roept op tot stilte langs de zijlijn: de jonge spelers van vandaag zijn de ouders die morgen langs de zijlijn zullen supporteren voor hun eigen kinderen.

Jonge voetballers vinden het fijn als hun ouders hen komen aanmoedigen, maar niet alle supporters supporteren op een goede manier. Langs de zijlijn zijn er veel beledigingen te horen. O.a. de spelers, scheidsrechters, afgevaardigden en trainers moeten het daarbij ontgelden.

Silence Days roept de supporters op om te zwijgen. De ‘Silence Days’ wil iedereen die betrokken is bij het jeugdvoetbal doen stilstaan bij het toenemend geweld op en rond het veld. Daarom wordt aan iedereen, die op donderdag 11/11 een wedstrijd van de jeugd van VC Groot Dilbeek bijwoont, gevraagd niet te roepen of commentaar te geven op spelers en scheidsrechters. Er moet stilte heersen, enkel de spelers en scheidsrechters zijn aan het woord.

Ontstaan

Sinds 2013 organiseert VC Groot Dilbeek de Silence Days. Het is een vreemd gezicht en geluid als je alleen de spelers en het fluitje van de scheidsrechter hoort. Maar je kunt geweld en de verbale agressie alleen maar tegengaan met een extreme tegenmaatregel. Elk WE is er wel ergens een incident met de scheidsrechter, om nog maar te zwijgen van de verwensingen aan het adres van de spelers, trainers en medewerkers. Zelfs fysiek geweld doet zich regelmatig voor.

Ook supportersrellen na de wedstrijd in onze profcompetitie zijn terugkerende / spijtige incidenten die de sport in een negatief daglicht plaatsen.

Waarom

VC Groot Dilbeek hoopt dat de Silence Days doet beseffen dat voetbal een spel is waar, zeker bij de jeugd, het plezier voorop moet staan. Voetbal moet een feest zijn. Een spel waar we onbevangen in kunnen opgaan. Helaas wordt er maar al te vaak, al van de eerste wedstrijd, heel veel druk op de schouders van de jonge spelertjes gelegd.

Succesvol

De actie neemt niet alleen de druk op de jonge spelers weg, het is ook een bezinningsmoment. Het pedagogisch aspect is een belangrijke factor want : de jonge spelers van vandaag zijn de ouders die morgen langs de zijlijn zullen supporteren voor hun eigen kinderen.

Logo Participatie

webshop

Labels jeugdopleiding

Dilbeek 02double pass

Volg ons op Facebook