Studiebegeleiding

Iedereen kan lopen, fietsen, voetballen, studeren,… Iedereen kan daarin nog beter worden als hij/zij daartoe de kans krijgt en die kans ook grijpt.

De denkcel opleidingen van VC Groot Dilbeek biedt ‘studiebegeleiding’ aan omdat wij naast de voetbalontwikkeling ook de studies van onze spelers ter harte nemen. Een voetbalclub is van maatschappelijk en dus ook van pedagogisch/educatief belang. Het is bijgevolg onze taak om alle spelers van VCGD zo goed mogelijk (op alle vlakken) te begeleiden en erop toe te zien dat hun schooltraject zo goed mogelijk wordt afgewerkt.

Hoe combineer ik voetballen bij VCGD en studie optimaal ?

Een goede communicatie tussen speler, ouder, club, studiebegeleider en school is noodzakelijk. Op die manier vormen we een team en kunnen we samen doelen nastreven:

  • behalen van een diploma secundair onderwijs
  • voorkomen van vroegtijdige schoolverlaters
  • ontwikkelen van de voetballer in zijn totaliteit

Studieproblemen zijn vaak het resultaat van uitstelgedrag of het ontbreken van structuur en zelfdiscipline. Timemanagement en studieplanning zijn belangrijke pijlers. Het moeilijkste is deze pijlers samen tot uitvoering te brengen.

Om een beter overzicht te hebben over de schoolresultaten van onze spelers wordt gevraagd om ons vanaf U14 een kopie van het kerstrapport, paasrapport, junirapport en eventueel jaarrapport te overhandigen. Ook de planning van de examens vragen we op zodat we de studies van onze spelers optimaal kunnen opvolgen.

Rapport en planning van de examens mogen gescand en digitaal doorgestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Rol van VCGD

Wij zijn als voetbalclub begaan met de ontwikkeling van de voetbalcapaciteiten van onze jeugd. Toch is de sportieve cel ervan overtuigd dat de studie van onze spelers hun eerste en voornaamste zorg moet zijn.

We vinden het geen overbodige luxe om binnen onze opleiding bijzondere aandacht te besteden aan de studie, zowel naar opvolging als naar planning toe. Een goede werkplanning van huistaken en lessen vinden wij immers zeer belangrijk.

Het is dan ook de taak van de opleiders en de club om de spelers te stimuleren om te studeren. We zijn er van overtuigd dat goede resultaten op school een positieve weerslag hebben op de voetbalontwikkeling en vice versa. Dat onze jeugdspelers een diploma halen, vinden wij bij VC Groot Dilbeek evident en noodzakelijk.

Wij promoten het studiewerk bij VC Groot Dilbeek door:

  • het reduceren van het aantal trainingen tijdens de examenperiode (2 weken voor de kerst- en 2 weken voor de paasvakantie) zodat onze spelers zich voluit aan hun studies kunnen wijden zonder een training te missen
  • begrip te tonen voor de agenda van onze spelers/studenten zodanig dat onze spelers met een gerust hart eens kunnen afhaken voor een trainingssessie. Een seintje naar de opleider – op de dag van de training (voor 16u00) – volstaat om gewettigd afwezig te zijn op training wegens een te veel aan huistaken of lessen.

Studeren op VCGD

In de praktijk is de combinatie van voetballen bij VC Groot Dilbeek en school lopen niet evident. Daarom proberen wij – naast onze filosofie t.o.v. studiewerk –tegemoet te komen aan de vraag naar een betere studiebegeleiding op onze club.

Je kan “Studeren op de club net als thuis”. Je kan gratis WIFI gebruiken in het clubhouse en onze receptieruimte boven de kantine kan voor onze jeugdspelers gereserveerd worden als studieruimte en dit elke dag vanaf 17u00.

Partner van VCGD : http://www.eduvik.com/

Eduvik (vroegere) Bijleszoeker is een professionele bijlesorganisatie die zich tot doel stelt studenten door middel van begeleiding meer inzicht te brengen in hun leerstof en samen op een consequente manier problematische leerstof bij te houden. De studieondersteuning kan perfect aan huis doorgaan samen met een gescreende bijlesgever.

Wie extra begeleiding wenst bij zijn studies, kan dus vrijblijvend beroep doen op een leraar van Bijleszoeker om te helpen met de studieplanning. Je kan o.a. informatieve vragen stellen i.v.m. de te verwerken leerstof,…

Voor meer info (studietips, afspraken, activiteiten…) kan u terecht bij onze partner http://www.eduvik.com/www.facebook.com/bijleszoeker.

De contactpersoon voor VC Groot Dilbeek is Pieter Minnebo. Je kan Pieter contacteren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0484/83.29.72. Hij helpt u graag verder en hoopt op een positieve en constructieve samenwerking.

Een overzicht van de prijs voor bijles vind je op http://www.eduvik.com/prijs-bijlessen.

Onze Sponsors

  • Teamswear
  • Thesora
  • Stadium
  • Averbo
  • Carrosserie Vannerum

Volg ons op Facebook