Jong Dilbeek

Hieronder lees je de visie en missie van de Talentenpool Jong Dilbeek. Ook de praktische werking en het POP POWER U19-JD staan verderop beschreven.

De geselecteerde spelers van Jong Dilbeek spelen op IP-niveau binnen hun leeftijdscategorie of leeftijdscategorie +1.

Voor deze opleidingskern (ontwikkelingsfase 7) wordt een specifiek opleidings- en persoonlijk ontwikkelingsplan toegepast. Verderop vind je hierover meer info.

Visie talentenpool Jong Dilbeek

Spelers waarvan de sportieve cel vindt dat hun CLUSK-vaardigheden boven deze van zijn teamgenoten uitsteken en waarvan we kunnen spreken van een talent, daar moet je extra aandacht aan spenderen.

Dit doen we d.m.v. een selectiegroep “Jong Dilbeek“ samen te stellen. De bedoeling is de talenten van de kernen U15-U19 te verzamelen en deze een specifieke prikkel te geven om hun vaardigheden verder te ontwikkelen. De ontwikkeling organiseren we in een zeer prikkelende omgeving tussen andere talenten.

Belangrijk binnen deze talentenpool is dat we het individuele leerrendement voorop stellen, regelmatig evalueren (10-weken model) en bijsturen waar nodig. Dit deel van onze jeugdopleiding dient om getalenteerde spelers individueel nog beter te maken en klaar te stomen voor de kernwerking.

Missie talentenpool Jong Dilbeek

Fysische ontwikkeling verder zetten tijdens de doorontwikkeling van een jeugdspeler tot volwassen voetballer. Kwaliteitsvolle individualisering en differentiatie naargelang behoeften, positie(s) en werkpunten of troeven van een speler. Leren omgaan met concurrentie, leren omgaan met presteren, wedstrijddruk, mature ‘mid-week’ tegenstanders (groter en sterker) en extra mentale training. Met andere woorden: een totaalbegeleiding om te komen tot een completere voetballer op zowel technisch (begaafder), tactisch (slimmer), fysiek (sterker) als mentaal (evenwichtiger) vlak. Hiermee willen we een nog betere doorstroming verwezenlijken richting onze A-kern.

Individueel (kracht)trainingsprogramma (= POP POWER)

Voor de kernen U19-JD wordt o.b.v. een testbatterij een persoonlijk programma uitgewerkt. I.s.m. Stadium werken de spelers, onder begeleiding van monitors, eenmaal per week (100’) een individueel en specifiek krachttrainingsprogramma af.

Het programma wordt aangeboden in groepjes van 6 tot 8 spelers tijdens de maanden november-december-februari-maart. Voor november-december wordt er een plan opgesteld, voor februari-maart wordt er een nieuw plan uitgerold.

Praktische werking POP POWER

Onze jongens bieden zich aan in de fitness, vragen hun persoonlijke USB-sleutel (waarop het persoonlijk programma staat uitgewerkt) en starten hun programma. Het programma wordt opgesteld o.b.v. de testbatterij van augustus.

Hierna een samenvatting van het programma: opwarming, circuit benen (kracht en explosiviteit), circuit bovenlichaam (kracht), cardio en stretching.

 

Onze Sponsors

  • Teamswear
  • Thesora
  • Stadium
  • Averbo
  • Carrosserie Vannerum

Volg ons op Facebook