Maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft de laatste jaren zijn intrede gedaan in het bedrijfsleven. Bedrijven die aan MVO doen, houden binnen hun beleid rekening met de hele maatschappij waarin ze actief zijn.

Ook VC Groot Dilbeek is op de ‘boot van MVO’ gestapt en streeft sinds enkele jaren binnen zijn werking naar economische, sociale, maatschappelijke en ecologische duurzaamheid.

Definitie

Er bestaan eigenlijk meerdere definities van MVO doch ze lopen allemaal sterk gelijk.

Voor VC Groot Dilbeek is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) een continu verbeteringsproces waarbij we als club op vrijwillige basis economische- milieu- maatschappelijke- en sociale overwegingen in onze voetbalactiviteiten integreren.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is voor ons de bijdrage die wij als voetbalclub leveren aan duurzame ontwikkeling. Duurzame ontwikkeling staat voor ons gelijk aan een duurzaam beleid voor het vervullen van de behoeften van de huidige generatie voetballers zonder de behoeftevoorziening van de toekomstige generatie voetballers in gevaar te brengen.

MVO bij VCGD

Als voetbalclub willen we een positieve impact hebben op de maatschappij. We willen vanuit onze expertise en activiteiten oplossingen zoeken voor maatschappelijke tendensen, problemen en uitdagingen. Wij streven naar een duurzame ontwikkeling, gestoeld op drie pijlers: economie, milieu en maatschappij.

MVO behoort tot de kern van onze club. Dit wil niet zeggen dat alle activiteiten van MVO behoren tot de 'core business' van onze club. MVO is voor VCGD dus veel meer dan maatschappelijke betrokkenheid of liefdadigheid, hoewel dit deel uitmaakt van onze sociaal- maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het gaat meer over het beleid en het handelen van de club in al haar facetten.

VCGD doet dus ook aan MVO. In ons dossier MVO geven we wat meer uitleg over het fenomeen MVO en staan we stil bij de initiatieven van VC Groot Dilbeek.

Klik hier en bekijk ons dossier MVO.

Onze Sponsors

  • Teamswear
  • Thesora
  • Stadium
  • Averbo
  • Carrosserie Vannerum

Volg ons op Facebook