SPELERSRAAD (SR)

Steeds meer verenigingen buigen zich over de vraag waarom het beleid over de jeugd en de activiteiten voor de jeugd door volwassenen bepaald worden. VCGD betrekt de jeugdspelers in het beleid. Vandaar dat het beleid een spelersraad als gesprekspartner heeft, samengesteld door jeugdspelers.

De spelersraad is een manier om spelers, vanaf U14 tot en met U19 (11vs11 lichtingen) inspraak te geven binnen ons departement opleidingen.  Ook de kapiteins van de kernwerking worden uitgenodigd om de binding met de jeugd te versterken.

Je kan de SR van VCGD contacteren via

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DOELSTELLING SR

De SR is een middel om de jeugdspelers (U14 tot en met U19) medezeggenschap te geven binnen de jeugdopleiding van VCGD.

De primaire taak van de SR is om een brug te vormen tussen het beleid (raad van bestuur, dagelijks bestuur, denkcel opleidingen en denkcel postformatie-fanion) en de verschillende opleidingskernen.

De SR zorgt ervoor dat het beleid nog beter geïnformeerd wordt omtrent wensen, vragen en mogelijke knelpunten binnen de verschillende lichtingen.

Idee├źn en initiatieven, afkomstig van de jeugdspelers, worden rechtstreeks en direct met andere lichtingen en het beleid besproken.

De SR heeft een adviserende rol waarbij ze rekening houdt met het beleidsplan en de belangen van de club. Het beleid kan in bepaalde gevallen de SR om advies vragen. De besluitvorming blijft in handen van het bestuur.

FUNCTIONERING SR

De SR vergadert twee keer per jaar. Van elke vergadering wordt er een verslag opgemaakt, gedeeld met het bestuur plus denkcel opleidingen. Waar nodig en waar mogelijk, worden punten behandeld.

Tijdens de vergaderingen kunnen er zowel door het beleid als door de spelersvertegenwoordiging agendapunten ingebracht worden.

Elke leeftijdscategorie heeft een eigen vertegenwoordiger. De aanvoerder van iedere lichting zetelt in de SR. De tweede aanvoerder vervangt hem bij afwezigheid.

De aanvoerder en de tweede aanvoerder polsen bij de medespelers of er opmerkingen, suggesties of knelpunten zijn die kunnen worden voorgelegd op de SR.

De SR wordt voorgezeten door de jeugdvoorzitter, in aanwezigheid van de TVJO, de AVJO en ombudsvrouw. Het is niet de bedoeling dat de voorzitter van de SR de vergadering "stuurt". De voorzitter van de SR verzamelt alle agendapunten en stuurt 1 week voor aanvang van de vergadering de te bespreken onderwerpen door naar alle leden van de SR.

Aan het begin van ieder seizoen kan de samenstelling van de SR veranderen.

Logo Participatie

 

Volg ons op Facebook